Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kongói konzulátus nyílt Zugló szívében

A Kongói Demokratikus Köztársaság Magyarországi Konzuli Képviselete november kilencedikén nyitotta meg kapuit a Törökőr utca 62. szám alatt, az Afrika Alapítvány irodájában. A hivatalos megnyitón és a konzulátusi tábla felavatásán France Mutombo Tshimuanga tiszteletbeli konzul meghívására Horváth Csaba polgármester köszöntötte az afrikai köztársaság képviseletét.

– Új, nemzetközi kapcsolatokat erősítő konzulátus jön létre Zugló szívében, amely a népeink közötti barátságot, toleranciát és együttműködést hivatott fejleszteni. Fontos egy kerület, egy ország életében, hogy ezek a kapcsolatok minél kiterjedtebbek és minél gyümölcsözőbbek legyenek – kezdte beszédét Horváth Csaba, majd kiemelte France Mutombo Tshimuanga tiszteletbeli konzul szerepét, aki 25 éve él Magyarországon, gyermekei is itt születtek.- Magyar a szó minden értelémében, ugyanakkor kongói is, a Kongói Demokratikus Köztársaság polgára, és így tökéletes híd a népeink közötti barátság továbbmélyítésében. Bízom benne, hogy ez a konzulátus népeink közös álmait valóra fogja váltani. Isten hozta Önöket Zuglóban!

Fotó: Subits-Tóth Gergő

Ezután Joska Kabongo Ngoy a Kongói Demokratikus Köztársaság külügyi főtitkára mondott rövid köszöntőt, majd a két ország himnusza után átvágta a konzulátus bejárata előtti szalagot, amelyet nem oszlopokra erősítettek, hanem France Mutombo két gyermeke tartott.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb