Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Megoldást keresnek a Wass Albert tér használatára

Lakossági fórumot tartott Szabó Rebeka alpolgármester és Kinisch Andrea önkormányzati képviselő a Hunyadi János Általános Iskolában. A téma a Wass Albert tér közösségi célú használata és az egymás mellett élés szabályainak pontosítása volt.

Zugló ezen részén a felelős kutyatartás szabályainak egyéni értelmezése a probléma. A lakók egy része szerint vannak, akik póráz nélkül, a kutyapiszkot hátrahagyva sétáltatják a kutyájukat, és ezek a gazdik időnként agresszíven is viselkednek a lakókkal szemben. A kutyatulajdonosok ezt cáfolják, szerintük a nem kutyás lakók vegzálják őket, és megpróbálják kiszorítani az állatokat a térről. Ezek a problémák az önkormányzathoz is eljutottak, ezért a környék képviselője, Kinisch Andrea, valamint Szabó Rebeka alpolgármester személyesen beszélt a lakókkal, majd egyeztetett az illetékes szakemberekkel – a polgármesteri hivatal és a Zuglói Zrt. munkatársaival, a ZöldEb egyesület képviselőivel, valamint az önkormányzati rendészet vezetőivel – is. Ezután hirdették meg a lakossági fórumot.

– A terv az, hogy mindkét fél érveit meghallgatva a szakemberekkel közösen kidolgozzunk egy intézkedési tervet, amellyel ezt a problémát meg lehet oldani – mondta Kinisch Andrea, és hozzátette, bízik abban, hogy már idén sikerül pontot tenni az ügy végére.

Fotó: Balogh Róbert

Több megoldás is felmerült. Egyrészt, hogy a kutyasétáltatás szabályait a hatályos jogszabályok alapján ezentúl még szigorúbban veszik: azaz a kutyák csak pórázon lehetnének a szabadban. Cserébe viszont a közelben kijelölnének egy biztonságos kutyafuttatót. A másik megoldás a Wass Albert tér idősávos használata: azaz kutyát póráz nélkül sétáltatni csak egy megadott időben lehetne.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb