Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Környezettudatos kertészeti bemutató gyerekeknek

Óvodásoknak és fogyatékkal élő fiataloknak tartott zenés műsorral egybekötött kertészeti bemutatót a Zuglói Kertbarátok Köre a Civil Házban szeptember 15-én.

A Kertünk kincsei címmel megrendezett bemutatón a gyerekek megismerkedhettek a konyhakerti növényekkel, lekvárt és helyben készült mustot kóstolhattak. Ezen túlmenően ízesített olajat készíthettek, növényi magokat tölthettek fiolába, magot, dughagymát vagy palántát ültethettek cserépbe, amit haza is vihettek. A kicsiknek lehetőségük volt továbbá magokból képet, drótra rögzített virágformát készíteni, emellett arcfestés és rajzolási lehetőség is várta őket.

A színházteremben az ÖKO-Játék Program utazó játszóháza fogadta a gyerekeket, amelynek fajátékai egy-egy környezetvédelmi problémával és annak megoldásával ismertették meg játékos formában a fiatalokat.

Fotó: Papp Dezső

Ezen felül Koltay Eszter és Schönfeld Mátyás a Limlom mese című darabot mutatta be, amely egy szemetes erdőbe kalauzolta el a közönséget, ahol varázslattal és a nézők bevonásával raktak rendet a szelektív hulladékgyűjtés szabályainak megfelelően.

Várfoki Tibor, a Zuglói Kertbarátok Köre elnöke elmondta: minden évben tartanak kertészeti bemutatót a kerület óvodásainak és kisiskolásainak. Az idén ez már a második rendezvényük, amelyre fogyatékkal élő diákokat is meghívtak. Várfoki Tibor arról is beszélt, hogy a bemutató kapcsán a Kertbarátok Köre Szeretem a természetet címmel gyermek rajversenyt hirdetett, amelynek díjait a rendezvény végén adták át a legjobb képeket készítő gyerekeknek.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb