Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Közbiztonsági pályaorientáció zuglói diákoknak

Közbiztonsági pályaorientációs napot tartott a XIV. Kerületi Rendőrkapitányság és a Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft. (ZKNP) a Zuglói Herman Ottó Tudásközpont Általános Iskola hatodik osztályos tanulóinak március 26-án a két szervezet közös, „Szomszédom a rendőr!” elnevezésű programja keretében.

Az „osztályfőnök” szerepét erre a tanítási napra Tomis Károly rendőr főtörzszászlós, körzeti megbízott, az említett oktatási intézmény iskolarendőre vette át. Elsőként végigvezette a diákokat a Stefánia úti kapitányság épületén, miközben ismertette a különböző funkciójú osztályokon folyó munka részleteit. A gyerekek megtekinthették a fegyverszobát, a csapatszolgálati, illetve előállító helyiségeket, a felszereléseket, megnézhették a rabosító fényképező és magasságmérő eszközeit, beöltözhettek védelmi ruhába, tenyér- és fülnyomat mintát adhattak. Meghallgathatták az elfogástól tartó, ügyészi szakkal záródó rendőrségi eljárás menetét, és tablók, fényképek segítségével megismerkedhettek a XIV. kerületi kapitányság történeti emlékeivel.

Fotó: ZKNP

A „tanórák” a Laky Adolf utcai Zuglói Rendészeti Központban folytatódtak. Itt a főtörzszászlós felvázolta a gyerekeknek – miután az udvaron a fiatalok átmenetileg birtokba vehettek egy rendőrségi kisbuszt – a ZKNP feladatkörét és a kerületi közbiztonság érdekében kifejtett sokrétű baleset- és bűnmegelőző tevékenységét, kitérve a távfelügyelet, a tűzátjelzés és a térfigyelő kamerarendszer működtetésére. Az utóbbi tárgykörben a diákok felvilágosítást kaptak a monitoroknál ülő rendőrök és önkormányzati rendészek feladatairól és a közterületi térfigyelés szabályairól is. A pályaorientációs nap végén a tanulók ZKNP-s ajándéktárgyakat vehettek át Tomis Károlytól, aki elmondta: – Társadalmi szempontból nézve nagyon fontos, hogy a felnövekvő nemzedékeknek már korán bemutassuk a tényleges rendőri munka mindennapjait, idejében eloszlassuk ezzel a mendemondákból, a filmekből szerzett hiedelmeket, előítéleteket, mert csak így alakulhat ki valódi bizalmi kapcsolat a polgárok és a hatóság között.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb