Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK KORONAVÍRUS-ÜGYBEN

A Zuglói Operatív Törzs a következő döntéseket hozta a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

A zuglói bölcsődék, óvodák és iskolák hétfőtől, azaz március 16-tól bezárnak. Hétfőn és kedden az intézmények ügyeleti rendszerben működnek, szerdától pedig körzetes ügyeleti rendszerben fogadják azokat a gyermekeket, akiknek az otthon tartózkodását nem tudják megoldani a szüleik, vagy csak a nagyszülőknél tudnák elhelyezni őket, ami egészségügyi okok miatt nem javasolt. A bezárás fenntartótól függetlenül vonatkozik minden intézményre.

A körzetes ügyeleti rendszerben résztvevő intézményekről hétfőn születik döntés, erről a lehető leghamarabb tájékoztatást kapnak a szülők.

Az ügyeleti rendszerben résztvevő gyermekek étkeztetését az adott ügyeleti intézményben biztosítják.

Az otthonmaradó, rászoruló gyermekek ételét a szülők, hozzátartozók steril edényben vihetik haza a kijelölt intézményből.

Az idősek napközi otthonai és klubjai valamint azok étkezőhelyiségei visszavonásig bezárnak. Az ételt, amennyiben megoldható, kiszállítják az időseknek, illetve az idősek saját maguk is hazavihetik.

A zuglói egészségügyi intézményekben visszavonásig csak olyan betegeket fogadnak, akiknek halaszthatatlan az ellátása.

Receptfelírás csak telefonos vagy e-mailen történt igénybejelentés alapján történik. A papíralapú recept megszűnik.

A háziorvosi rendszerben a betegellátás folyamatos, de csak előzetes időpont-egyeztetés után fogadják a pácienseket.

A zuglói közösségi, kulturális és sportlétesítményeket valamint sportpályákat bezárják. Az önkormányzat kéri a játszóterek, kis, közösségi sportpályák és kutyafuttatók használatának mellőzését, erről tájékoztató táblákon hívja fel a figyelmet, és felméri teljes bezárásuk lehetőségeit.

Visszavonásig felfüggesztik a kerékbilincs alkalmazását.

Az önkormányzat dolgozói közül a 60 év felettiek munkavégzés alóli felmentésének kérdéseit megvizsgálják, támogatják részükre az otthoni munkavégzés engedélyezését, illetve a többi korosztály részére is törekednek az otthoni munkavégzés engedélyezésére és feltételeinek megteremtésére.

A védőnőknek, egészségügyi dolgozóknak, pedagógusoknak, szociális munkásoknak, az önkormányzati rendészet munkatársainak és valamennyi, az ellátásban résztvevőnek törekszünk a védekezéshez szükséges eszközök biztosítására.

Kérjük, kísérjék figyelemmel Zugló hivatalos honlapját, valamint az Önkormányzat hivatalos Facebook oldalát, amely a https://www.facebook.com/zuglo14 címen található.

Hivatalos információkat még a https://www.koronavirus.gov.hu internetes oldalon és az ingyenesen hívható

06-80-277-455
06-80-277-456

zöld számokon kaphatnak.

Kérjük, tartsanak legalább egy méter távolságot, kerüljék a kézfogást, ölelést, puszilkodást, és fokozottan figyeljenek idős hozzátartozóik biztonságára.
A járványügy egyértelmű állásfoglalása szerint a legfontosabb: maradjunk otthon, hogy minimálisra csökkentsük a találkozások számát.

VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!

Horváth Csaba,
Zugló polgármestere

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb