Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Közhasznú munkaakciót szerveznek a keresztény történelmi egyházak

Idén nyolcadik alkalommal rendezi meg a három történelmi keresztény egyház 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű szociális akcióját. 

A megmozduláson évről évre zuglói fiatalok is részt vesznek. “Elsősorban önkéntes fiatalok csoportjainak a jelentkezését várjuk” – mondta Darvas Márton főkoordinátor. Hozzátette: a Magyar Katolikus, a Magyarországi Református és a Magyarországi Evangélikus Egyház ökumenikus szellemiségű közhasznú munkaakcióját az idén október 8–11. között rendezi meg.

Az akció elnevezésében a kompromisszum nélkül arra utal, hogy a fiatalok nem egy meghatározott projektre jelentkeznek, feladatukat a megnyitón tudják meg. Három nap áll a rendelkezésükre, hogy megszervezzék és elvégezzék a számukra kijelölt munkát.

“Az önkéntesek az akció során általában felújítási munkákat végeznek, szociális intézményekben tevékenykednek, vagy ökológiai projektbe kacsolódnak be” – fejtette ki a főkoordinátor.

Az akció megszervezésén országszerte 37 helyi önkéntes koordinátor dolgozik. Az ő feladatuk, hogy résztvevőket toborozzanak, és megvalósítható projekteket szerezzenek. A szervezők elsősorban a 14 és 30 év közötti fiatalok csoportjainak a jelentkezését várják. Az akcióban részt vevő fiatalok az 50 órás kötelező iskolai közösségi szolgálat teljesítéséhez napi három óráról kaphatnak igazolást.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb