Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Sikeres és folytatódik a tanszergyűjtési akció

Alig két hete hirdette meg a tanszergyűjtési akciót az alpolgármester, máris sokan vittek füzeteket, írószereket a Magyar Vöröskereszt Adományboltjába.

Sok zuglói gondolta úgy, hogy csatlakozik a kezdeményezéshez. Ennek köszönhetően több, a kerületben élő, hátrányos helyzetű család juthat nagyon olcsón, vagy ingyen a tanszerekhez. Az akciót Szabó Rebeka alpolgármester indította, aki hétfőn füzetekkel és írószercsomaggal érkezett az adományboltba. Elmondta, hogy egy iskolakezdési támogatás-kérelem kapcsán jutott eszébe a tanszergyűjtés, ezért felkereste a bolt vezetőjét, így a Magyar Vöröskereszt zuglói szervezetével közösen várják a felajánlásokat.

Fotó: Balogh Róbert

Fotó: Balogh Róbert

“Eredetileg iskolakezdési kampánynak szántuk, de év közben is folytatjuk, hiszen a ceruzák elkopnak, füzetek betelnek. Azokat folyamatosan pótolni kell” – közölte Szabó Rebeka. A tanszereken kívül az alpolgármester egy táska régi tankönyvet is vitt az adományboltba, ezeket az önkormányzat dolgozói gyűjtötték össze.

Bohácsné Vilimek Ágnes, a Magyar Vöröskereszt Budapesti Fővárosi Szervezet XIV. kerületi vezetője a Zuglói Lapoknak arról számolt be, hogy sokan érkeztek festékekkel, füzetekkel, színes ceruzákkal, tollakkal, de iskolatáskát és tornacipőt is vittek már hozzájuk.

A Bosnyák utca 3. szám alatt található adományboltba szerdától péntekig, 10 órától 18 óráig várják a tanszereket és egyéb felajánlásokat.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb