Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Közlemény az Örs vezér téren kialakult helyzetről

A napokban több újságcikk is megjelent az Örs vezér téren kialakult állapotokról. Tudunk a problémáról, és látjuk, hogy a zuglói lakosokat kiemelten foglalkoztatja a téma. Magunk is sajnálattal tapasztaltuk, hogy a téren, ahol több mint 150 ezer ember száll fel naponta a különböző tömegközlekedési eszközökre, egy néhány fős banda rettegésben tartja az arra járókat. Éppen ezért Horváth Csaba polgármester az elmúlt hetekben már többször is konzultált a Zuglói Önkormányzati Rendészet vezetőjével, Kardos Pállal az ügyről.

Zugló Önkormányzata igyekszik a lehetőségeihez képest mindent  megtenni és közreműködni a tarthatatlan állapot mielőbbi megszüntetésére. Ez a kiemelt fővárosi közterület egyébként Zugló és Kőbánya területén fekszik, ezért nagyon fontosnak tartjuk az együttműködést is a kérdésben, ezzel együtt a fennálló probléma elsősorban a Belügyminisztérium alá tartozó rendészeti feladat.

A helyzetet az állandó rendőri jelenlét tudja csak orvosolni, a rendőrségnél viszont 20-30%-os létszámhiány van, ami nehezíti a feladat teljesítését. A téren ennek ellenére folyamatos a rendőri jelenlét, amelyet a Budapesti Rendőr-főkapitányság most meg is emelt. Az élő erős járőrözést kiegészíti a térfigyelőkamera-hálózat, amely látja és dokumentálja is a történéseket.

Örs grafika

A napokban többször is érezhető volt már az erősebb rendőri jelenlét hatása. Örömmel láttuk, hogy az egyik zuglói fórumon többen is megírták és fotót is mellékeltek, amelyen rendezett volt az aluljáró és környéke. A Polgármesteri kabinet munkatársai személyesen is voltak kint többször az Örs vezér téren az elmúlt hetekben és maguk is tapasztalták, hogy az utóbbi napokban jelentősen javult a helyzet.

Ezért bízunk abban és továbbra is erre kérjük a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, hogy biztosítsa a megemelt és állandó rendőri jelenlétet, mert csak így rendeződhet a helyzet, hogy újra teljes nyugalomban használhassák az aluljárót és környékét az arra járók.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb