Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Galaj és tea

A közönséges vagy ragadós galajt a népi gyógyászatban régóta használják pajzsmirigyproblémák kezelésére, a pangó nyirok okozta duzzadt nyirokcsomók, ciszták lelohasztására. 

Farkasné Mann Rózsa gyógynövényes gyógymasszőr megfigyelte, hogy ezek a duzzanatok általában a vírusfertőzések után jelennek meg a testen, és rekedtséget is okozhatnak. 

– Nyirokkeringésünket „ébresszük fel” egy izzasztó méregtelenítéssel. 4 teáskanál bodzavirágot 8 dl vízzel forrázzunk le, lassan kortyolgassuk el az esti órákban. Amint elkezdünk izzadni, a méreganyagokkal teli verejtéket zuhanyozással mossuk le a bőrünkről.

Másnap kezdődhet a ragadósgalaj-kúra. Ha a méregtelenítés után melegünk van, akkor 6 dl vízzel forrázzunk le 2-2 tk. szárított galajt és mentát. Hűtsük ki, így fogyasszuk. Ha fázunk, akkor 2-2 tk. galaj és rozmaring forrázatát langyosan igyuk meg. Az ázott galajlevelekkel borogassuk be a duzzanatokat. Egy héten csak kétszer, két nap kihagyással igyuk a gyógyteát. A szünetekben kényeztessük magunkat a szív- és a májműködést is támogató cseresznyével vagy barackkal, paradicsommal. A négyhetes kúra bármikor megismételhető.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb