Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Közmeghallgatást tartottak a kerületben

A parkolás helyzete, a légtérzaj, a közterületek állapota és a lakásépítési hullám – ezek a kérdések foglalkoztatták leginkább a képviselő-testület éves közmeghallgatásán megjelenteket november 22-én.

A csütörtöki rendezvény résztvevői megtudhatták, hogy januártól újabb területtel bővül a zuglói díjköteles parkolási övezet. A városvezetés törekszik arra, hogy az ésszerűség határain belül minél több kedvezményt adjon a kerületben élőknek. Elhangzott, nem elképzelhetetlen, hogy a kerületi egészségügyi intézményeket felkeresőnknek a gyermekszállítás mintájára biztosítanak majd ingyenes parkolást.

Az önkormányzatnak sikerült elérnie, hogy a város irányába felszálló repülőgépek még Zugló előtt elforduljanak – derült ki a légtérzajjal kapcsolatos kérdésekre adott válaszból. Az önkormányzat emellett a városrész több pontján is zajmérő állomást létesít, amelynek adatait felhasználják majd a légtérzaj ügyében folytatott további tárgyalásokon.

Fotó: Képszerkesztőség

A válaszokból az is kiderült, hogy a közterületek állapotára vonatkozó panaszok többsége nem az önkormányzat tulajdonában álló területekre vonatkozik. Az “utcán felejtett” rendszámos autókat a jogszabályi változások miatt az önkormányzat magától nem szállíttathatja el, ehhez fel kell vennie a kapcsolatot a tulajdonossal, ami sok időt vesz igénybe. A MÁV az elmúlt időszakban sokat fordított szemétmentesítésére, azonban zajvédő falat nem akar építeni.

A tanácskozáson felvetődött a Zuglóban tapasztalható lakásépítési dömping kérdése is. Mint a tájékoztatóból kiderült, a most épülő lakásokra nem a jelenlegi önkormányzat adta ki az építési engedélyt, azt a befektetők még 2010 előtt szerezték meg. Ezeket a lakóházakat a fejlesztők az akkori építési szabályzatnak megfelelően építhetik fel.

Az ülésen a Korong utcaiak megnyugtatására az is elhangzott, hogy az ottani kutyafuttatót a testület döntésének megfelelően még az idén lebontják, a tereprendezést pedig jövő tavasszal végzik el.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb