Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Közös élmények, vidám programok

Egyéni és csapatversenyekben versengtek az óvodások és szüleik a Tündérkert Óvoda Családi sportnapján, május 27-én. A játékok mellett az egészséges életmód népszerűsítésére is odafigyeltek a szervezők.

A kilenc órakor kezdődő program egyik legnépszerűbb helyszíne az a pavilon volt, ahol az óvó nénik csillámtetoválást festettek a kicsik kezére. A kiválasztott minta elkészülte után a fekvőtámasz versennyel kezdődtek a feladatok.

A sportnapon az intézmény három fő célja valósult meg: erősítik a család és az óvoda kapcsolatát, a közös program részesévé teszik az érdeklődőket, és megalapozzák az egészséges életmód iránti igényeket.

Fotó: Balogh Róbert

Fontosnak tartják, hogy formálják a gyerekek énképét – az ovisok kipróbálhatják az ügyességüket, a bátorságukat, a sikerélmények által nő az önbizalmuk. A játékok közben kialakul bennük a versenyszellem, de fejlődik a kudarctűrő képességük is. A már több mint 20 éve rendszeresen megszervezett családi napon állandó vendég az Uzsoki Utcai Kórház, akik egészségmegőrző szűrésekkel várják a felnőtteket.

A programra zöldségekkel, gyümölcsökkel érkeztek a családok, amikből napközben salátát készítettek. A Családi sportnapot az önkormányzattól kapott pályázati pénzből finanszírozták, és a Hungast-Mecsek Kft.-től is kaptak segítséget.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb