Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Közösen dolgoznak a drogprobléma megoldásán

Összefogással oldható meg a Pillangó parkban kialakult helyzet – derült ki a Zuglói Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) szeptember 6-i ülésén. A tagok egyetértettek abban, hogy a szerhasználat társadalmi probléma.

A programon a terület körzeti megbízottja elmondta, a Hős utcai fokozott ellenőrzések miatt a Pillangó parkban is egyre több droghasználó jelent meg, ezért ott is gyakrabban járőröznek, ellenőriznek. Csukay Gábor rendőr főtörzszászlós rámutatott arra, hogy nem minden tántorgó ember drogos, előfordulhat, hogy valaki ittas, vagy beteg.

Az ülésen elhangzott, hogy Budapest rendőrfőkapitánya azt gondolja, a rendőrök, rendészek, polgárőrök, szakemberek és a lakosok összefogásával oldható meg a probléma. Ezzel a résztvevők is egyetértettek, annak pedig nagyon örültek, hogy a Pillangó parkban alakult egy csoport, amelynek egyik célja, hogy külön polgárőr csapata legyen a parknak.

Kiss Mónika, a csoport egyik tagja kifejtette, hogy a közbiztonság mellett a köztisztaság is fontos számukra, ezért szemetet is szedtek már a lakóhelyükön. Emellett arra kérte a jelenlévő szakmai szervezetek képviselőit, hogy tartsanak ismeretterjesztő előadásokat a lakóknak a drogokról és arról, hogyan segíthetnének a szerhasználóknak.

Sokacz Anikó, a Zuglói KEF elnöke kifejtette, fontos a csoport megalakulása, mert meglátása szerint csak összefogással lehet megoldani a problémát, és segíteni a fiataloknak, továbbá megköszönte a zuglói polgárőröknek, hogy felvállalták a drogszemét gyűjtését. A programon mások mellett részt vett Lévai Sándor, Hevér László György és Várnai László önkormányzati képviselő is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb