Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Közösséget építenének, bizonyítanának a romák

A szórakoztató, egészségmegőrző programokon túl a közösségépítésre fektették a hangsúlyt a Nemzetközi Roma Világnap alkalmából megrendezett programon április 16-án, a Mogyoródi úti sportpályán.

A zene, a tánc és a szórakozás mellett tanulhattak is a gyerekek. A Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft. sátránál egyebek mellett közlekedésbiztonsági kvízzel várták a gyerekeket, a Segítséggel, Jó Szívvel Közhasznú Alapítvány jóvoltából hercegnőkké, szuperhősökké is válhattak a kicsik az arcfestésen. A felnőttek az egészségmegőrző pavilonnál mérethették meg vérnyomásukat, vércukorszintjüket.

Fotó: Képszerkesztőség

A tradicionális ételek és a sztárfellépők sem maradtak el, ám a kikapcsolódás mellett a romák és nem romák közötti távolságra is rávilágított a Zuglói Roma Önkormányzat elnöke. Samu Zoltán szerint meg kell mutatniuk, hogy vannak tisztességes romák is. “Nem minden cigány lop, csal és hazudik. Rendes emberek vagyunk, sokan becsületesen dolgoznak, szépen élnek, iskolába járatják a gyerekeiket” – hangsúlyozta, megjegyezve, ezeken a programokon közelebb kerülhetnek egymáshoz az emberek.

Karácsony Gergely zuglói polgármester köszöntőjében azt mondta: tavaly, a ciklus első roma napján megígérték, hogy lesz második is, ahol a romák és nem romák együtt szórakozhatnak. A közösségépítést emelte ki Rozgonyi Zoltán alpolgármester is. Mint fogalmazott, az ilyen rendezvényeket mindig érdemes támogatni. A programon mások mellett részt vett Sokacz Anikó és Hevér László György önkormányzati képviselő is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb