Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kutyabemutató a nyári táborban

Különleges vendégei voltak július 14-én délelőtt a zuglói napközis tábor Varga Zoltán Sporttelepén működő altáborának. Aznap délelőtt ugyanis a ZöldEb Kutyás Érdekvédelmi Egyesület jóvoltából több kutyus is meglátogatta a gyerekeket.

– Egyesületünk 2016. szeptemberében alakult – mondta Nagyné Hirbek Edina elnök -, kötődünk Zuglóhoz, mert az alapmag a Városligetből kiszoruló kutyásokból alakult. Ma már több vidéki városban és fővárosi kerületben is együttműködünk az önkormányzattal, akiknek többek között a kutyafuttatók kialakításában próbálunk segítséget nyújtani.

Fotó: Képszerkesztőség / kepszerk.hu

Július 14-én a felelős állattartásról tartott bemutatóval egybekötött előadást az egyesület néhány tagja. A gyerekek megismerhették a kutyatartás szabályait, megtudhatták többek között, miként kell utaztatni a kutyusokat, és, hogy mikor és miért kell őket orvoshoz vinni. Egy Lizi nevű labrador révén pedig a fogyatékkal élők kutya által történő segítéséből is ízelítőt kaphattak.

– Zugló olyan zöld kerület, amelyben sok kutyás él, ám ahhoz, hogy mindenki, a kutyások és a nem kutyások is egyformán használni tudják a közterületeket, szükség van bizonyos rendre – mondta a kutyás előadásra érkezett Szabó Rebeka alpolgármester. – Ebben tudnak segíteni a kutyás érdekvédelmi szervezetek. A ZöldEb ráadásul nagy tapasztalattal rendelkezik az önkormányzatokkal való együttműködésben, így valószínűleg gyümölcsöző lesz az a kapcsolat, melynek kialakításán már dolgozunk.

Fotó: Képszerkesztőség / kepszerk.hu

Az önkormányzat és az egyesület közötti együttműködésnek az első állomása volt a július 14-i tábori látogatás, melynek sikerét látva mindkét fél megerősítette, hogy akár még ezen a nyáron megismételhető lenne ez a program (a másik két altáborban mindenképpen). Ugyancsak az együttműködéshez tartozik, hogy az önkormányzat folyamatosan dolgozik a zuglói kutyafuttatók (jelenleg 18 ilyen van) bővítésén, fejlesztésén, mely munkába szívesen bevonnák a ZöldEb szakembereit is. Az egyesület pedig térítésmentesen vállalná, hogy ősszel felkeresi a zuglói iskolákat, ahol a mostani tábori programhoz hasonló „rendhagyó órákat” tartana, természetesen kutyák részvételével. Ez program a XIII. kerületben már jól működik, ami egyébként Zuglóval közös tankerülethez tartozik, így valószínűleg nem lesz majd akadálya az őszi iskolai kutyás programoknak.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb