Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Lakossági fórum a Várna utcában

A közösségi együttélésből keletkező problémákról és azok lehetséges megoldásairól tartottak lakossági fórumot augusztus 9-én az önkormányzati tulajdonban lévő Várna utca 9. szám alatti zuglói lakóházban.

A gyűlésen a lakók mellett megjelentek Bitskey Bence és Hevér László György XIV. kerületi önkormányzati képviselők, Bánszegi Balázs, a Lakáshasznosítási Osztály vezetője, a Zuglói Zrt. munkatársai, a területileg illetékes rendőrségi körzeti megbízottak, Kovács-Csincsák László, az ingatlanban portaszolgálatot adó Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft. ügyvezetője és Kardos Pál, az önkormányzati rendészet igazgatója, hogy választ adjanak a felvetődő kérdésekre, valamint közvetítsék a képviselő-testület és a helyi hatóságok álláspontját.

Az elhangzottakból leszűrhető volt, hogy a vitákat, súrlódásokat, összeütközéseket a lakók azon része gerjeszti, amelyik nem tartja be a közösségi együttélés írott és íratlan szabályait. Az egymás között gerjesztett konfliktusokon túl a nem rendeltetésszerű lakáshasználat, a köztisztasági előírások figyelmen kívül hagyása, az indokolatlanul, adott esetben saját hibából következően felhalmozott rezsi-és lakbértartozás együttesen hoznak létre méltatlan körülményeket, szituációkat. Ezek a jelenségek természetesen rendkívül hátrányosan érintik azokat a többségben lévő lakókat is, akik eleget tesznek a bérleti jogviszonyból származó kötelezettségeiknek. Az önkormányzat és a hatóságok képviselői hangsúlyozták, hogy éppen ez utóbbiak életlehetőségeinek és a közösségi vagyon, a közbiztonság megóvása érdekében új módszerek bevezetésével kívánják a normakövetést ösztönözni.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb