Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Lebontották a Dürer kertet

Sokan és sokáig reménykedtek abban, hogy csak „fake news” a Dürer Kert megszűnése. Az Ajtósi Dürer sori intézményt 2008-ban nyitották meg, és röpke tíz év alatt Budapest legnépszerűbb koncert- és szórakozóhelyévé vált.

A néhai pártfőiskolából, majd az ELTE épületegyütteséből létrehozott Kert a főváros minden részéből Zuglóba vonzotta a fiatal zenekarokat és a zenerajongókat. Ugyanakkor sejteni lehetett, hogy az Ajtósi Dürer sor, a Zichy Géza utca és az Abonyi utca által határolt telek is áldozatául fog esni a Liget projektnek. Nos, ez a sejtés most beigazolódott. A Dürer Kertet ugyanis néhány nap alatt teljesen ledózerolták.

A szórakozóhely november elején még látogatókat fogadott, a járványügyi korlátozások miatt azonban a vártnál hamarabb kellett bezárnia kapuit. A klub üzemeltetői arra kérték a rajongókat, hogy legalább néhány kavicsot vigyenek magukkal emlékül, amelyet majd az új helyen, a nyitást követően lerakhatnak. Így, ha csak kavicsok formájában is, de az eredeti Kertből is fennmaradhat majd valami az utókor számára. A kavicsokat azonban csak november végéig lehetett átvenni és hazavinni, decemberben ugyanis rohamléptekkel a földdel tették egyenlővé a kultikus zuglói szórakozóhelyet.

Fotó: Buliczka Tünde

A Dürer Kert mára ugyanolyan emlékké vált, mint 60-as évek bulihelye, a Kassák klub, a 80-as évek frekventált szórakozóhelye, a Városligeti Sörsátor, a 80-as és 90-es évek underground koncerthelye, a Petőfi Csarnok, illetve az elmúlt tíz év kedvelt ligetbeli szórakozóhelye, a Kertem, amelyek egykor mind Zugló szimbólumai voltak.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb