Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Lépcsőházi biztonság

Portaszolgálat működik júniustól a Várna utca 9-ben. A felügyelet a személyes jelenlétnek és az önkormányzat által kiépíttetett megfigyelő rendszernek köszönhetően további két önkormányzati tulajdonú házra, a Várna utca 4-re és 8-ra is kiterjed.

– A Várna utcában már korábban is működött ilyen portaszolgálat. Mivel az utca közbiztonsága indokolta, javaslatomra a Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft. (ZKNP) és az önkormányzat együttműködésének köszönhetően visszaállítottuk ezt a szolgálatot, amelyik már első hétvégéjén eredményes volt: a biztonsági őrnek sikerült megakadályoznia egy illegális lakásfoglalást – mondta Bitskey Bence, a körzet önkormányzati képviselője.

A Várna utca 9. egyik földszinti lakását az önkormányzat felújíttatta, a ZKNP pedig a kamerarendszert építette ki. Június 1-től 18 és 6 óra között, napi 12 órában működik itt a portaszolgálat, amelyet a ZKNP személy- és vagyonvédelmi munkatársai látnak el.

A június 4-i átadó ünnepségen Hajdu Flórián alpolgármester arról is beszélt, hogy a portaszolgálat felújított helyiségében működő riasztóközpontot összekapcsolták a zuglói távfelügyeleti hálózattal, így a jelzések közvetlenül a Laky Adolf utcai térfigyelőközpontba futnak, ahonnan szükség esetén a rendészeket vagy a rendőröket is riasztani tudják.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb