Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Madarak téli menedéke

A hűvös idő beköszöntével a madarak nehezen találnak élelmet, mert visszahúzódnak a rovarok, fagyossá válik a föld. A madáretetőkkel és a benne elhelyezett különféle magvakkal a túlélésüket segíthetjük mi emberek itt a városban is.

A zuglói Zuniverzum civil közösség havonta jelentkező permakultúra klubjában most kicsik és nagyok madáretetőt készítettek hulladékfából Herhof Gábor hobbikertész irányításával az AZTA Közösségi Kézműves Barkácsműhelyben.

Teázgatva, kellemes hangulatban telt az idő, miközben Gábor elmesélte, hogy a különböző fajtájú madarak más-más méretű és formájú bejárattal bíró odúkban érzik jól magukat. A madarak gondozása azért is fontos, mert a rovarok elpusztításával megvédik a növényeket a kártevőktől.

Krasznai Beatrix, a civil szervezet egyik alapítója elmondta azt is, hogy a programban szerepelt denevérodú készítés, de a madáretető nagyobb érdeklődést váltott ki, talán azért, mert a denevérek hasznosságáról kevesebb szó esik. Pedig ezek az apró testű, repülő emlősök testsúlyuk felének megfelelő rovarmennyiséget esznek meg naponta. Jelenlétük megakadályozza a szúnyogok, legyek elszaporodását.

Fotó: Balogh Róbert

Beatrix arról is tájékoztatta lapunkat, hogy a következő klubeseményen, december 6-án újrahasznosított tárgyakból készülnek majd ajándékok. Utána egy kis mikulás ünnepség is lesz, amelyre minden korosztályt szeretettel várnak. Az esemény adományalapú, amelyet a műhely üzemeltetésére fordítanak majd.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb