Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Magyar-török gyerekbarátság

Ankarai török diákok látogattak május első hetében a Városligeti Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolába.

“Iskolánk egy Ankarában élő magyar származású angoltanárnak, Várhelyi Gabriellának köszönhetően került kapcsolatba az ottani Doga School iskolával. A mi gyerekeink az elmúlt években már két alkalommal vendégeskedtek a török fővárosban, ahol török családoknál voltak elszállásolva, és akikkel az angol volt a közös nyelv” – mondta Monostori Prógl Klára pedagógus.

Fotó: Riersch Tamás

Fotó: Riersch Tamás

A török diákok azonban eddig még sosem jártak Magyarországon, sőt a küldöttségben olyan gyerek is akadt, aki még Ankarát sem hagyta el. A diákcsapatot az ankarai iskola 36 éves igazgatója és 28 esztendős igazgató-helyettese is elkísérte.

“Törökországban ez most egy trend. Tudatosan egyre több fiatalt helyeznek vezető pozícióba, mondván, ők tudják a mai kor igényeit a legjobban közvetíteni” – maygarázta Vízi Andrea, a zuglói iskola igazgatónője.

A török küldöttség egy hetet töltött Zuglóban. Ezalatt a vendéglátó zuglói iskola növendékeivel közösen jártak a Török Nagykövetségen, ellátogattak a Török Kulturális Intézetbe, megnézték a Parlamentet, a szentendrei skanzent, hajóztak a Balatonon, és a magyar diákok segítségével magyar táncokat is tanultak.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb