Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A márciusi forradalomra emlékeztek a zuglóiak

A Wass Albert téri obeliszknél emlékeztek meg a zuglóiak az 1848–49. évi forradalom és szabadságharc 170. évfordulójáról március 15-én.

Karácsony Gergely polgármester beszédében kiemelte: 170 évvel ezelőtt a polgárság akaratából egy szabad, egyenlő és igazságos Magyarország született. A külső hatalmak ugyan hazánknak más sorsot szántak, mint amilyet az itt élő emberek akartak, de a magyarság soha nem adta fel a reményt, hogy egyszer valóra váltja a 12 pont követeléseit.

– Új forradalmak indultak 1956-ban és 1989-ben is, amelyek ugyanazt akarták, hogy legyen szabadság, egyenlőség és testvériség – tette hozzá a polgármester.

Fotó: Képszerkesztőség

A beszédet követően a jelenlévők megkoszorúzták az emlékművet. Az önkormányzat nevében Karácsony Gergely polgármester, Szabó Rebeka, Hajdu Flórián és Horváth Zsolt alpolgármesterek helyezték el az emlékezés virágait.

A rendezvényen a Hunyadi Véndiákok Kórusa és Nagy Levente, az Arany János Általános Iskola diákja adott ünnepi műsort.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb