Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Másfél hétig autómentes lesz az Újvidék téri park


Április 24. és május 5. között Zugló önkormányzata egyesíti az Újvidék teret, ahol a parkot a forgalmas Szugló utca szeli ketté. A korábbi lakossági szavazáson előkelő helyen végzett ideiglenes autómentesítés az EU Interreg Danube programján belül a Chestnut elnevezésű, fenntartható közlekedéssel foglalkozó projekt részeként valósul meg.

Zugló önkormányzata ideiglenesen egyesíti az Újvidék téri park két részét, melyet jelenleg egy forgalmas autóút szel ketté. Az önkormányzat azt reméli, hogy a forgalom csökkentése nemcsak biztonságosabbá teszi a környékbeli iskolába és óvodába járó gyermekek és szüleik, tanáraik számára a parkot, hanem a levegőminőséget is javítja. Ha a környéken lakók és a parkot használók számára pozitív lesz a másfél hetes, április 24. és május 5. közötti ideiglenes forgalmi rendváltozás, akkor akár hosszabb távon is lehet tervezni a terület egyesítésével.

A lezárás kísérleti jellegű több szempontból is– mondta Karácsony Gergely polgármester. – Már az is újszerű volt, ahogy a lakosságot bevontuk a lezárást megelőző döntési folyamatba. A környékbeliek szavazhattak arról, hogy az EU Interreg Chestnut projektjén belül mit szeretnének, és ők döntöttek arról, hogy egyesítsük az Újvidék teret. Örülök a döntésüknek, ami egyébként egybeesik az önkormányzat törekvésével is, ami egy biztonságos és vonzó városi élettér kialakításáról szól. Kísérleti jellegű a projekt olyan tekintetben is, hogy a végleges döntés előtt kipróbálunk valamit, azaz megnézzük, hogy egy ötlet, hogyan működik a gyakorlatban és a tapasztalatok után határozunk csak a továbblépésről.

A Szugló utca Újvidék téri szakasza átmeneti autómentesítése alatt az önkormányzat arra buzdítja a környékbelieket, hogy vegyék használatba a plusz területet, ezért az egyesítés ideje alatti két szombaton, április 27-én a Föld napján és május 4-én, programokat szervez a területre és erre kéri az itt élőket is. Lehet szervezni sakkversenyt, rollerező bajnokságot vagy éppen arcfestést is, ki mihez érez kedvet.

Programötlettel a mizuglonk@zuglo.hu e-mail címen vagy a Mi Zuglónk Facebook-oldalának küldött privát üzenettel lehet jelentkezni.

A folyamatosan bővülő részletes program a két szombatra ezen a linken elérhető: http://mizuglonk.hu/esemenynaptar/

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb