Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

MÁV tájékoztató a Városliget-menti vágányok felújításáról

Tisztelt Polgármester Úr!

Tájékoztatom, hogy 2020. május 11-től a Nyugati pályaudvaron, illetve az onnan kiinduló, Kőbánya-Teher pályaudvar felé vezető vágányokon felújítási munkákat tervezünk végezni, – ahogy az korábban a közmédiában már megjelent.
Az érintett területeken a jelentős vonatforgalom hatására az 1960-as évek végén épült vágányok és a bennük elhelyezett szerkezetek elhasználódtak. Több helyen a forgalom biztonságának fenntartása érdekében sebességkorlátozások bevezetése vált szükségessé, mely a Budapest – Szolnok – Debrecen- Nyíregyháza, a Budapest – Szeged, és a Budapest- Lajosmizse vasútvonalakon komolyan hátráltatja a menetrendszerű közlekedést. A felújítási munkák során ezek a korlátozások megszüntetésre kerülnek, illetve újabb korlátozások bevezetését előzzük meg.

A munkaterület a Nyugat pályaudvari csarnoktól a Városligeti elágazásig (Kacsóh Pongrác úti felüljáróig) terjed.

A projekt keretében a vágányok elbontása és visszaépítése, kitérők cserélése történik meg. Ezekhez a munkafolyamatokhoz jellemzően földmunkagépek, vasúti és közúti tehergépjárművek, illetve pályafenntartási nagygépek közreműködése szükséges. Ezek az eszközök működésükből kifolyólag zajt bocsájtanak ki. A meghajtómotorok jellemzően Euro 4, vagy attól magasabb környezetvédelmi besorolásúak, a zajkibocsájtásuk megfelel a 140/2001. (VIII. 8.) Korm. rendeletben, és a 29/2001. (XII. 23.) KöM-GM együttes rendeletben foglaltaknak. Munkánk során a lehető legkisebb környezeti terhelésre törekszünk, ennek érdekében az elérhető legkorszerűbb gépeket alkalmazzák alvállalkozóink.

A felújítási munkák ütemezését, valamint a hirdetmény teljes szövegét IDE KATTINTVA tekintheti meg.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb