Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglói foci a Nemzeti Bajnokságban

A zuglói labdarúgás utoljára 2004-ben volt „jegyezve”, azaz akkor szerepelt a BVSC a Nemzeti Bajnokságban. Abban az évben a harmadosztálynak számító NB II Keleti-csoportjában sikerült az utolsó előtti helyen végeznie az együttesnek, amely az évek óta mélyrepülésben levő zuglói futball megszűnését is jelentette egyben.

Pedig nem sokkal korábban elképesztő magaslatokban volt a XIV. kerületi labdarúgás. 1996. júniusában például az Egervári Sándor által irányított BVSC-Dreher 45 ezer néző előtt játszotta a bajnokság „döntőjét” a Ferencváros ellen. Ilyen sok ember bajnoki mérkőzésen azóta sem volt Magyarországon. Azt a mérkőzést végül egy fejesgóllal 1-0-ra a Fradi nyerte, pedig a BVSC sokkal jobban játszott. A csapat lemaradt története első bajnoki címéről. Ennek a mérkőzésnek a visszavágója 2011-ben a klub centenáriumán volt, amikor 1000 néző előtt 4-3-ra nyert a Fradi öregfiúk a BVSC ALL Star csapat ellen. A mérkőzés viszont lökést adott ahhoz, hogy ismét felnőtt csapatot szervezzenek a Szőnyi úton.

A szabályok szerint azonban hiába volt gazdag múltja a BVSC-nek, a megszűnés miatt az építkezést legalulról, a hetedosztályban kellett kezdenie. A csapat 2012 óta készül visszatérni a Nemzeti Bajnokságba. Az i-re a pontot pedig idén tették volna fel. A zuglói gárda az erősítéseknek, az anyagi háttérnek és a szakmai munkának is köszönhetően veretlenül vezette a Budapest-bajnokság I. osztályát, így minden esélye megvolt arra, hogy a szezon végén bajnoki címet és feljutást ünnepeljen. A koronavírus-járvány azonban ezt megakadályozta. A BVSC labdarúgói az elmúlt két hónapban ugyanúgy tétlenségre voltak kárhoztatva, mint az összes többi sportoló. A játékosok egyéni edzéstervek alapján próbáltak fittek maradni, ami, valljuk be, egy csapatjáték esetében édeskevés. És akkor jött az MLSZ döntése, amely május elején az NB I-en kívül minden bajnokságot befejezettnek nyilvánított. Így a BLSZ I-t is. Ez azt jelenti, hogy nem hirdetnek bajnokot, és a feljutásról, kiesésről a pillanatnyi helyzet (a
jelenlegi táblázat) alapján döntenek. Ezek szerint a BVSC-Zugló együttese nem nyeri meg a bajnokságot, ám első helye révén jövőre az NB III-ban folytathatja a küzdelmeket. Ott, ahonnan 2004-ben kipottyant. Van tehát miért örülni a Szőnyi úton, bár ez az öröm, biztos, hogy nem teljesen felhőtlen.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb