Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Még több támogatást adnának a civileknek

A civil szervezetek, alapítványok támogatásáról, az idei és a jövő évi programokról egyeztettek november 9-én a civil kerekasztal résztvevői.

Jövőre növelni szeretnénk az egyesületek, alapítványok támogatására szánt összeget – jelentette ki a szerdai rendezvényen Sokacz Anikó civil és nemzetiségi tanácsnok, aki azon is dolgozik, hogy azokat a szervezeteket is segítse a kerület vezetése, amelyek valamiért nem pályázhatnak az önkormányzatnál. A tanácsnok közölte, jövőre is megrendezik a “Civilek Uccáját”, ami a tervek szerint a korábbinál nagyobb területen várja majd az érdeklődőket, és 2017-ben ismét lesz Civil Füzet.

Dömény Péter, a Zuglói Civil Ház vezetője felhívta a résztvevők figyelmét a hamarosan induló Zugrádióra, amely teret adhat a különböző szervezeteknek. A webrádió hasznosságát az idősügyi tanácsnok, Hevér László György is hangsúlyozta, továbbá kérte a résztvevőket, hogy segítsék az idősügyi stratégia megalkotását. Lévai Sándor, a kulturális bizottság elnöke pedig arról tájékoztatta a kerekasztal tagjait, hogy november 12-től ismét elindul a Nyitott tornatermek program. Ennek keretein belül a Móra Ferenc Általános Iskolában és a Kaffka Margit Általános Iskolában is ingyen sportolhatnak az emberek szombatonként 9-től 14 óráig.

A szerdai kerekasztal-beszélgetésen részt vett Hajdu Flórián és Szabó Rebeka alpolgármester is. Szabó Rebeka hangsúlyozta, azt reméli, hogy még sokáig folytatódik az élő párbeszéd az önkormányzat és a civil szervezetek között, mert Zugló vezetésének szüksége van a kreatív, inspiráló ötletekre.

A civil kerekasztal a Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft. Szomszédom a rendőr programjának ismertetésével zárult.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb