Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Fenyvesi Csaba visszatért a Szőnyi útra

A tavaly elhunyt dr. Fenyvesi Csabáról, a BVSC-Zugló háromszoros olimpiai- és világbajnok párbajtőrözőjéről, az egyesület és az egész magyar sportélet kiemelkedő alakjáról készült a zuglói sportegyesület szoborparkjának első műalkotása.

Dr. Fenyvesi Csaba nemcsak a páston, hanem sportvezetőként, illetve orvosként és rákkutatóként is egyedül álló életművet hagyott maga után. 1958-tól volt a BVSC sportolója, és egészen haláláig hűséges maradt egyesületéhez. A BVSC-Zugló úgy döntött, hogy egy bronz mellszoborral állít emléket a klub egyik legkiemelkedőbb alakjának. Gábor Emese szobrászművész alkotása egyben az első eleme annak a Szőnyi úti szoborparknak, amellyel a zuglói klub az egyesület legnagyszerűbb sportolói és vezetői előtt kíván tisztelegni.

Fotó: Képszerkesztőség

“Zugló számára mindig is fontos lesz az egyesület, amely ma is rengeteg zuglói gyereknek biztosít sportolási lehetőséget. Bízom benne, hogy az itt felnövő tehetségekből is lesz majd olyan nagy sportoló, mint amilyen nagy sportoló dr. Fenyvesi Csaba volt” – mondta a szerdai szoboravatón Karácsony Gergely.

Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke történelmi jelentőségűnek nevezte a november 9-i szoboravatást. Mint mondta, “az elmúlt évek dinamikus fejlesztéseinek köszönhetően a klub ma már azon a szinten van, hogy megengedheti magának, hogy a legendáival is méltóképpen foglalkozhasson. A jövő építése érdekében pedig a múlttal is foglalkozni kell”.

A szerdai rendezvényen részt vett dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára, és Csampa Zsolt, a Magyar Vívószövetség elnöke is. Az ünnepséget követően a szoborpark melletti vívóteremben mutatták be dr. Fenyvesi Csaba önéletrajzi könyvét is.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb