Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Megduplázták az ösztöndíjkeretet

Duplájára emelte a diákösztöndíj-rendszerének keretét a zuglói önkormányzat. Hevér László György önkormányzati képviselő kezdeményezésére a 11-12. évfolyamos diákok mellett az idei tanévtől a 7-8. osztályos tanulók továbbtanulási esélyeit is javítani kívánják.

A 100 ezer forintos ösztöndíjhoz a Zuglóiak Egymásért Alapítványon keresztül juthatnak hozzá a pályázó diákok. Immár 1993 óta így működik a rendszer. Az idei ösztöndíj-átadó ünnepséget a Lipták Villában tartották november 11-én, ahol Hajnal György kanonok plébános, az alapítvány kuratóriumának elnöke és Hevér László György közösen adták át a 42 pályázónak az ösztöndíjról szóló igazolást.

A képviselő elmondta, hogy az új szisztéma szerint 60 diák kaphatott volna támogatást, de csak 42 pályázat – többségében 7-8-os diákok igénye – érkezett. A keretösszegből így 1,8 millió forint fennmaradt, amit szintén a diákok támogatására fordítanának. Az alapítvánnyal és a Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel együttműködve ugyanis kiscsoportos rendszerben kéthetente szombatonként konfliktuskezelésből, elsősegély-nyújtásból, önvédelemből és prevencióból szerveznek felkészítést a Regnum Marianum Plébánia közösségi termében. Az első alkalom november 21-én lesz.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb