Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Papírforma-győzelem az Ovis Zugló-kupán

A Kaffka Margit Általános Iskola november 13-án tizenegyedik alkalommal rendezett sportversenyt a kerületi óvodásoknak.

Az esemény népszerűsége mit sem csökkent az elmúlt tíz évben. “A legnehezebb feladat az, hogy a tornatermünkben az ovisoknak és az őket buzdító szülőknek is helyet találjunk” – mondta a Zuglói Lapoknak Varga László Zoltán, az iskola igazgatója. Az idei Ovis Zugló-kupára tíz óvoda nevezett, és a száz gyerek, illetve az őket kísérő óvodapedagógusok és szülők ismét zsúfolásig megtöltötték a tornatermet.

A feladatokkal minden résztvevő tisztában volt, azokat ugyanis a rendező iskola testnevelői már előzetesen megküldték az óvodáknak. A kis versenyzőknek persze egészen más feladatot jelentett egy nagy iskolai tornateremben bemutatniuk a gyakorlatokat, mint az otthoni tornaszobácskákban. A Kaffkában ráadásul a szülők hangosan biztatták őket, ami csak fokozta a hangulatot.

Fotó: Balogh Róbert

A nagy izgalom ellenére az ovisok ismét kitettek magukért. A versenyt végül a Játékszín csapata nyerte, de aki ismeri az Ovis Zugló-kupának a történetét, az cseppet sem lepődik meg ezen. Az Őrnagy utcai (és Egressy úti) óvodában ugyanis profi edző készíti fel a gyerekeket. Kutas József egykor a Postás SE női tornászait edzette, majd 26 évvel ezelőtt az óvoda “testnevelője” lett, és azóta heti több alkalommal sportoltatja az ovisokat.

“Ma már nyugdíjas vagyok, és csak ezekre a versenyekre készítem fel a gyerekeket” – mondta Józsi bácsi, aki idén is alapos munkát végzett, amit a tanítványai a Kaffka tornatermében bizonyítottak. A Játékszín egy alkalommal már végleg elnyerte az Ovis Zugló-kupa vándorserlegét, és hamarosan a második kupa is a vitrinükbe kerülhet. Az idei Ovis Zugló-kupán a második helyen a Napraforgó, a harmadikon pedig az Óperenciás Óvoda csapata végzett.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb