Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Megérkezett Zugló karácsonyfája

Egy 7,2 méter magas műfenyő lett idén Zugló karácsonyfája. A Bosnyák téren álló karácsonyfát 200 méteres égősorral és 320 darab, 8-10-12 centiméter átmérőjű, színes gömbbel díszítették fel.

A bolgár gyártmányú, kúp alakú karácsonyfa csúcsára egy 40×50 centiméteres ledes csillag került. A fát az ilyen munkákra szakosodott Traverz Bt. állította össze és díszítette fel. Az ünnepet követően a lebontott karácsonyfát és díszeit a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. Limanova téri telephelyén tárolják majd.

Az önkormányzattól kapott tájékoztatás szerit a kerület vezetése törekszik minden döntésében megjeleníteni tevékenysége négy fő pillérét, amelynek egyik eleme a környezet megóvását szolgáló zöld Zugló. A helyhatóság az idén környezetvédelemi és költséghatékonysági okok miatt határozott a műfenyő beszerzéséről.

Az új koronavírus-járvány miatt idén elmaradnak az önkormányzat szokásos adventi rendezvényei, a Zuglói kori, a Bosnyák téri kirakodóvásár és a kulturális rendezvények. Csupán a gyertyagyújtást tartják meg advent első vasárnapján.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb