Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Megesküdtek, hogy jó diákok lesznek

Idén négy osztály 115 kisdiákja tette le az esküt a Dr. Mező Ferenc Általános Iskola hagyományos, Mikulás napi avatásán.

A Mezőben több mint 15 éves múltra tekint már vissza az elsősök Mikulás-napi avatása. A kisdiákok ünnepélyes keretek között megfogadják, hogy szorgalmasan tanulnak majd, betartják az iskola házirendjét, és tisztelettudóan viselkednek a felnőttekkel. A ceremóniát tudatosan rendezik ilyen későn, hogy az elsősöknek legyen elég idejük megszokni az iskolát.

Fotó: Balogh Róbert

Fotó: Balogh Róbert

Az avatás előtti napon a legkisebbek játékos sorversenyen is részt vesznek, másnap pedig nemcsak a Mikulástól kapnak ajándékot, hanem az eskü elmondását követően az iskola tanítói a nyakukba kötik az intézmény napsárga színű nyakkendőjét is, melynek viselésével maguk is teljes jogú mezős állampolgárokká válhatnak.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb