Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

A könyvkiadás világával ismerkedtek a gyerekek

Paulovkin Boglárka meseíró, tervezőgrafikus volt a vendége december 4-én a Zuglói Ifjúsági Centrumban rendezett hagyományos író-olvasó találkozónak.

A vendéget a korábbi meghívottakhoz, Maros Krisztina illusztrátorhoz vagy Bosnyák Viktória meseíróhoz hasonlóan ezúttal is a kerületi gyerekek választották ki. Paulovkin Boglárka meghívása azért is bizonyult telitalálatnak, mert négygyermekes családanya 15 éves pedagógusmúlttal rendelkezik, így könnyedén szót ért a gyerekekkel.

Fotó: Balogh Róbert

Fotó: Balogh Róbert

Ez utóbbi tulajdonságát december 4-én a Liszt Ferenc Általános Iskola diákjai élvezhették, akik a vendég segítségével bepillantást nyerhettek a könyvkiadás világába, az első vázlatoktól egészen a nyomtatott változatig, majd a tervezőgrafikus segítségével maguk is alkothattak: a program második felében a vendéggel közösen könyvjelzőket készítettek.

A Zuglói Ifjúsági Centrumban 2016-ban is folytatni szeretnék az író-olvasó találkozók szervezését. Balogné Kalina Zsuzsanna, a centrum vezetője elárulta, hogy tavasszal szeretnék majd Berg Judit és Csukás István írókat is Zuglóba csábítani. A kerületi gyerekek közül ugyanis rengetegen szavaztak rájuk.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb