Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Meggyújtották az első adventi gyertyát a Bosnyák téren

Advent első vasárnapján Karácsony Gergely polgármester és Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője közösen gyújtotta meg Zugló adventi koszorúján a gyertyát.

Az ünnepi pillanatok alatt a Szent István Király Zeneiskola növendékeiből álló, Vendel and friends nevű zenekar játszott karácsonyi dallamokat, majd Bárány Béla, a Páduai Szent Antal plébániatemplom plébánosa mondott beszédet. Az atya kiemelte, advent időszakában próbáljunk meg türelmesebben várakozni, szólni egymáshoz egy-egy kedves szót, vagy megejteni egy mosolyt.

Fotó: Képszerkesztőség

Advent első hétvégéjén készült el M.Tóth Zsolt jégszobra is: az időjárás függvényében a jegesmedve egészen karácsonyig látható a Bosnyák téren. A vasárnapi programot színpadi előadások színesítették, fellépett Falusi Mariann, Bodrogi Éva és Sárik Péter.

A karácsonyi vásárban egyebek mellett díszek, kézműves játékok, különleges mézek és pálinkák, valamint kürtöskalács várta a látogatókat, de a sokadalom egyik sátrában ajándékokat is gyűjtöttek a rászoruló kerületi családok számára. A korcsolyapályát ezen a napon 19 óráig használhatta a közönség.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb