Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Kenderkiállítás a Civil Házban

Sokoldalú kender címmel nyílt kiállítás a szántóföldi növény hagyományos feldolgozásáról és hasznosításáról a Civil Házban december 1-én.

A tárlatnyitón megjelenteket a kiállítást szervező Szél Egyesület részéről Karai Zsófia köszöntötte, majd Papp Kornélia néphagyományt éltető óvónő tartott előadást a kenderről. A tájékoztatóból kiderült, hogy a ruhakészítésben és élelmezésben egyaránt fontos szerepet betöltő kultúrnövényhez számos szólásmondás, mondóka, gyermekvers és népszokás fűződik, de a kenderhez köthető a fehérnép elnevezés is.

Fotó: Képszerkesztőség

A december első napján megnyitott kiállításon megtekinthetők a kenderfeldolgozás hagyományos eszközei, köztük a kendertörő, a tiló, a gereben, a guzsaly, az orsó és a motolla. Ezen túlmenően a szerszámok mellett sorakozó tablók a kendermagból készíthető élelmiszerekkel ismertetik meg az érdeklődőket.

A Sokoldalú kender című kiállítás 2018. január 2-ig tekinthető meg a Zuglói Civil Házban.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb