Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Meghosszabbították a fővárosi részvételi költségvetés szavazását

A Főpolgármesteri Hivatal arról tájékoztatta a kerületi vezetőket, hogy a fővárosi részvételi költségvetés szavazási fázisát 2021. július 31-ig meghosszabbították, valamint a személyes, papíralapú szavazásra mostantól egy-egy kerületi Fővárosi Szabó Ervin tagkönyvtárban is lehetőség van.

A fővárosi lakosok eddig szavazhattak az otlet.budapest.hu oldalon digitálisan, illetve személyesen az V. kerület, Városháza parkban, a kihelyezett közterületi szavazóállomáson, most viszont újabb helyszínekkel, Zuglóban a Kassák Könyvtárral (XIV. kerület, Uzsoki út 57.) bővült a részvételi helyiségek listája.

Ahogyan korábban írtuk, a Főváros Zöld, Gondoskodó valamint Egész Budapest kategóriákra osztotta az ötleteket, amelyből négy konkrét elképzelés valósulhat meg a kerületben: Faültetés a Nagy Lajos király útján, ‘Közösségi Kert Zuglóban’, ‘Zuglói permakultúrás közösségi kert’ (önellátó közösség és a természet integritása), vagy ‘Legyen gyalogos-átkelőhely a Kerepesi úton’ a buszpályaudvar és az Árkád között.

Mindhárom kategóriában 1-1 ötletre lehet szavazni, ezt követően pedig a kategóriák költségkereteibe férő (Zöld Budapest és Gondoskodó Budapest: 250 millió forint, Egész Budapest: 500 millió forint) nyertes projekteket megvalósítja a Fővárosi Önkormányzat.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb