Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Ismét bővült a zuglói olimpiai csapat

24 nappal a tokiói olimpia rajtja előtt Märcz Tamás, a férfi-, és Bíró Attila, a női vízilabdaválogatott szövetségi kapitánya is keretet hirdetett.

A nőknél nem volt meglepetés, az olimpiára az a 13 fős csapat fog majd utazni, amely kiharcolta az olimpiai részvételt. Ennek az együttesnek végig tagja volt a BVSC-Zugló két kiválósága, Gyöngyössy Anikó és Leimeter Dóra is. Ők értelemszerűen az olimpiai csapatnak is tagjai maradtak.

Annál nagyobb meglepetés a férfikeret összeállítása. A 13 utazó között ugyanis az utolsó pillanatban helyet kapott a BVSC-Zugló játékosa, Pásztor Mátyás is. Aki járatos a vízilabdában, annak Matyi beválogatása nem akkora meglepetés. A zuglói pólós élete szezonján van túl. A csapatával negyedik lett a bajnokságban, amely már önmagában is óriási meglepetés volt a gigászokkal teli mezőnyben, ám, az, hogy 90 gólt dobva a gólkirályi címet is elhódította (a világ legjobbjainak számító horvát, szerb és magyar vízilabdázók elől), mindenképpen bravúrnak számít. Ennek ellenére meglepetésnek tűnik Matyi keretbe válogatása. Köszönhetően, hogy már 34 esztendős, viszonylag kevés alkalommal volt még válogatott, s bár aktív szerepet vállalt abban, hogy a magyar vízilabdaválogatott 2018-ban, Berlinben megnyerte a világkupát, azóta sem sikerült tartóssá tenni a helyét a keretben. Idén azonban mindent egy lapra tett fel, küzdött, hajtott az edzéseken – a horvátok elleni két felkészülési mérkőzésen például 3-3 gólt lőtt -, mely teljesítményre a szakmai stáb is felfigyelt. Märcz Tamás pedig az utolsó keretszűkítésnél úgy döntött, Matyit az utazó csapatban tartja. Így már kijelenthető, komoly csapat fogja képviselni a kerületet a tokiói olimpián.

Pásztor Mátyás fotó

Fotó: Riersch Tamás

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb