Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Megkezdődött az ajánlóívek átvétele

Megkezdődött a XIV. Kerületi Helyi Választási Irodában (HVI) az ajánlóívek átadása a jelölő szervezetek és független jelöltek részére az április 23-ra kiírt időközi önkormányzati képviselő választáshoz március 6-án, reggel nyolc órakor. A jelölő szervezetek március 20-ig igényelhetik a dokumentumokat.

Makranczi László, a HVI vezetője elmondta, március 6-ig tizenhárom jelölő szervezetet vett nyilvántartásba a Helyi Választási Bizottság, de március 20-ig még ez a lista is bővülhet. “Ez nem azt jelenti, hogy ennyi jelölt lesz, hiszen több jelölő szervezet együttesen is indíthat egy képviselőjelöltet” – tette hozzá Makranczi.

Az egyéni választókerületi jelöltállításhoz hatvan érvényes ajánlás szükséges. Az ajánlóíveket csak azok a választásra jogosultak írhatják alá, akik szerepelnek a 3. választókerületben a szavazóköri névjegyzékben.

A 3. számú választókerületben jelenleg 5912 választásra jogosult személy van. Az ajánlás érvényességének és hitelességének elengedhetetlen feltétele a saját kezű aláírás. Az ajánlásokat az ajánlóív aláírásával úgy kell megtenni, hogy az ajánlóívet március 20. 16.00 óráig lehet leadni a Helyi Választási Bizottságnál.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb