Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Megmentették a Zugló-pótlékot

A 2021-es költségvetés legfontosabb vívmánya a Zugló-pótlék életben tartása volt – mondja Hevér László György, a Népjóléti Bizottság elnöke, aki ennek a rendkívül fontos támogatásnak az egyik „szülőatyja” volt.

– Karácsony Gergely akkori zuglói polgármesterrel és Szabó Rebeka alpolgármesterrel javasoltuk 2016 végén, hogy próbáljuk meg önerőből kompenzálni a szociális területen dolgozók munkáját – mondja Hevér képviselő. A szociális szféra dolgozóit egységesen, illetve a területi ellátásban tevékenykedőket külön is. Bruttó 20 és 10 ezer forintos támogatás volt az alap, és ezt 2020-ig sikerült megdupláznunk. Időközben az óvodai dolgozók bérkompenzációja is felkerült a listára, mert 2019-ben már elviselhetetlen volt a pedagógushiány a zuglói óvodákban. Az üres álláshelyek száma meghaladta a negyvenet. A 2020-as költségvetésünkben az óvodapedagógusok, az óvodai titkárok, szakpszichológusok munkáját bruttó 40 ezer, a pedagógus munkát segítő vagy technikai dolgozók munkáját pedig bruttó 15 ezer forinttal támogattuk havonta. Nagy örömömre ezt a tervet Horváth Csaba polgármester és Szabó Rebeka alpolgármester is preferálta. Nevét, a Zugló Pótlékot pedig azért kapta, mert immár az egészségügyi dolgozók kivételével a teljes közszolgáltatást lefedte.

A képviselő mindig is „saját gyermekeként” tekintett a Zugló-pótlékra, így nagyon örült, amikor a tavaly év végi költségvetési egyeztetéseken ez a támogatás nemcsak újabb esélyt, de némi emelést is kapott. Aztán jött a december 18-ai kormányrendelet, amely szerint megfelezik az iparűzési adót, és ezáltal ismét újabb pénzösszeget vonnak el az önkormányzatoktól.

Fotó: Képszerkesztőség / kepszerk.hu

– Akkor sok minden, többek között a Zugló-pótlék is veszélybe került. A kerület vezetése belátta, hogy szükség van rá, így az elmúlt hetekben helyet kerestünk neki a 2021-es szűkös költségvetésünkben. Sőt a polgármester egy határozattal ki is egészítette a javaslatot: egész évben biztosítani fogjuk az érintett közalkalmazottaknak a pótlékot.

A Népjóléti Bizottság elnöke szerint a következő fontos feladat a közalkalmazottak iskolakezdési támogatásának biztosítása lesz, amelyre jelen állás szerint van ígéret.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb