Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Megnyílt a Stefánia szoborpark őszi tárlata

Harmadik alkalommal nyílt meg a Honvéd Kulturális Központ kertjében a Stefánia Szoborpark őszi tárlata, október 10-én. A bemutatón kortárs hazai szobrászművészek zsűri által kiválasztott köztéri szobrai tekinthetők meg.

A Stefánia Palotában megrendezett kiállítás megnyitóján Baráth Ernő dandártábornok, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár parancsnoka köszöntötte a rendezvényen megjelenteket.

Dr. Máthé Áron történész, szociológus, a Nemzeti Emlékezet Bizottság elnökhelyettese tárlatnyitó beszédében a történelemírás művészetét és a szobrászatot állította párhuzamba. Kiemelte, a szobrok egy-egy mozaikdarabját képezik a magyarság közös örökségének, amelyek betűk helyett érthető jelekkel írják a nemzet történelmét.

Fotó: Papp Dezső

Klacsmann Péter, a Magyar Kultúra Egyesület elnöke – egyben a Stefánia szoborpark ötletgazdája – a kiállító művészek bevonásával virtuális tárlatvezetés keretében ismertette meg a rendezvény résztvevőit az alkotásokkal.

A megnyitón az idei Veszprémi Utcazene Fesztivál nyertese, a Bárterápia zenekar lépett fel. A Stefánia Szoborpark III. őszi tárlata 2019. március 25-ig tekinthető meg a Honvéd Kulturális Központ nyitvatartási idejében.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb