Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Újabb aranyat nyert Pusztai Liza

A BVSC-Zugló ifjú kardvívója ezúttal a vegyes csapatok versenyét követően állhatott fel a dobogó tetejére a III. nyári ifjúsági olimpián, Buenos Airesben.

A nyolc évvel ezelőtti első ifiolimpián két aranyérmet nyerő Kapás Boglárka úszó után Pusztai Liza az első olyan kerületi versenyző, aki duplázni tudott a 14-18 éves fiatalok legnagyobb sporteseményén. A zuglói vívó azt követően, hogy győzött a női kardozók egyéni küzdelmeiben, a vegyes csapatok versenyében is aranyérmes lett.

Bódy István és Bódy Benjamin tanítványa ifjúsági olimpiai bajnokként az Európa 1-es csapatba kapott besorolást, melyben két olasz, illetve egy-egy magyar, francia és ukrán vívóval alkotott egy csapatot. Ez a vegyes alakulat a hat fegyvernemes küzdelemben előbb Afrika csapatát verte, majd az elődöntőben az Európa 3-as csapatot is legyőzte, a fináléban azonban alaposan megizzadt Ázsia-Óceánia legjobbjai ellen, de a küzdelem végül háromtusos európai sikerrel ért véget.

Pusztai Liza Kapás Boglárka és Péni István után a harmadik zuglói fiatal, aki ifjúsági olimpián a dobogó tetejére állhatott.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb