Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Megújul a fasor

Elkezdődtek a fasor-rekonstrukciós munkálatok a Gundel Károly úton, az Állatkerti körúton, valamint a Hermina út Koós Károly sétányig terjedő szakaszán. A szakemberek 102 fák vizsgáltak – kiderült, hogy 15 fa elöregedett, balesetveszélyes állapotban van.

A látszólag életképes, de rossz állapotban lévő fák bármikor jelentős anyagi kárt, sőt akár életveszélyes sérülést is okozhatnak, ezért azokat kivágják. Bár a hatóság 15 kivágott fa pótlását írta elő, az önkormányzat megbízásából 16-ot ültetnek. A kerület vezetése ennél is többet akart ültetni, a közművek elhelyezkedése miatt azonban nincs rá mód.

Mivel a fasorban található fák elöregedési szakaszban vannak, és az önkormányzat szeretné a lehető legtovább megóvni őket, a szakemberek faápolási munkálatokat (sarjazás, gallyazás, visszavágás, ifjítás, odúkezelés) is végeznek.

A fasor-rekonstrukció a tervek szerint december 11-én fejeződik be.

Fotó: Balogh Róbert

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszterbérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
VEDD ÁT!
Ingyenes diákbérlet az Önkormányzattól!
Zugló Önkormányzata a 15-25 év közötti, zuglói állandó lakcímmel rendelkező diákoknak ingyenes szemeszter bérletet biztosít a budapesti közösségi közlekedés járataira.
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb