Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Megújul a Mályva Óvoda és Bölcsőde épülete


A zuglói önkormányzat 123 millió forintot nyert a Mályva Óvoda és Kerületi Vezető Bölcsőde épületenergetikai felújítására. Ezzel együtt már csaknem 1 milliárd forint pályázati pénz került Zuglóba ebben az önkormányzati ciklusban.

A Mályva téri óvoda és bölcsőde korszerűsítésére az önkormányzat összesen 187 millió forintot költ, mivel a Környezeti és Energiahatékonységi Operatív programból nyert támogatás 64 millió forintos önrésszel egészül ki. Az 1987-ben épült intézmény szerkezetileg jó állapotú, ám a külső hőszigetelés hiányzik, a nyílászárók többsége pedig régi, rossz állapotú.

Az elnyert támogatás most lehetővé teszi többek között a lapostető, valamint a homlokzat és a lábazat szigetelését, a nyílászárók  és radiátorok cseréjét, és még a napelemes rendszer telepítését is.  Az átalakítás jövő év végére elkészül, így a következő karácsonyt már egy felújított épületben ünnepelhetik a gyerekek.

A most elnyert 123 millió forinttal együtt a zuglói önkormányzat Karácsony Gergely polgármestersége alatt csaknem 1 milliárd forintot nyert pályázatokon.  Pályázati forrásból újult meg a Móra Általános Iskola, a Hunyadi Iskola, a Mogyoródi Úti Sportpálya zöld felülete, pályázati forrás bevonásával szépül majd a Vezér út egy szakasza, a Széchenyi iskola homlokzata, és sikeres pályázat biztosította sok kisgyerek ingyenes étkeztetését, az internethálózat fejlesztését, valamint integrált játszótér kialakítását is Zuglóban.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb