Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Megváltozott a szelektív hulladékgyűjtés rendje

Január elsejétől az italos kartondobozokat a sárga fedelű kukába kell gyűjteni.

Korábban ezeket a kartondobozokat a kék fedelű, papírhulladék tárolására használt edényben kellett gyűjteni, január elsejétől ezeket már a sárga kukába kell elhelyezni.

A kékfedelű tartályokba kizárólag tiszta papírhulladékot (újság, hullámpapír, csomagolópapír, összelapított kartondoboz) lehet lerakni, a sárga fedelűbe pedig kevert csomagolási anyagot. Utóbbiban egyéb műanyag továbbra sem lehet.

A kartondobozok, flakonok, italos kartondobozok, PET-palackok és fém italosdobozok esetében különösen fontos, hogy azokat összenyomva, lapítva helyezzék a gyűjtőtartályokba, hogy minél kevesebb helyet foglaljanak.

A szelektív tartályokba nem szabad élelmiszer-maradványokat és egyéb szennyeződéseket tartalmazó (pl. olaj, zsír, oldószer) csomagolóanyagokat, használt papírzsebkendőt, szalvétákat dobni.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot Adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Hangot adunk Zuglónak!
A zuglóiak megelégelték, hogy a metróépítésre, az otthonfelújításokra, valamint az útfelújításokra és zöld-fejlesztésekre szánt pénzüket a kormány elvonja és ez a sarc évről évre emelkedik.

Ezért Zugló Önkormányzata kampányt indít Hangot adunk Zuglónak! címmel, amelynek során minden zuglói csatlakozhat az elvonások elleni tiltakozáshoz!
Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb