Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Mindegy mivel, csak oltassunk!

Naponta mintegy 1000 beteget oltanak be, és jelenleg hat oltópontot tartanak fenn az Uzsoki kórház munkatársai. Dr. Ficzere Andrea, az intézmény főigazgatója elmondta: rengeteg fertőzött van, a járóbeteg-ellátás gyakorlatilag megszűnt, csaknem teljesen Covid-kórházként üzemelnek.

Lapzártánkkor több mint háromszáz koronavírus-fertőzöttet ápoltak a Covid-, valamint az intenzív osztályon. A főigazgató hangsúlyozta, borzasztóak a szövődmények, és kiszámíthatatlan, ki hogyan reagál a vírusra. Ezért nagyon fontos, hogy mindenki fogadja el azt az oltást, amelyet felkínálnak neki, és ne higgyenek a közösségi médiában terjedő álhíreknek. 

– Az egészségügyi dolgozók között szinte eltűnt a fertőzés, őket szerencsére már védi az oltás. Oltópontjainkon eddig több mint 15 ezer vakcinát adtunk be a különböző fajtákból. Mindenki jól viselte az oltást, csak olyan apróbb kellemetlenségekről számoltak be, mint például izomfájdalom, átmeneti gyengeség – mondta dr. Ficzere Andrea. – Jelenleg hat oltópontunk van, de reméljük, hogy ez a szám a későbbiekben emelkedik, mert az azt jelentené, hogy még több vakcina érkezik az országba. A biztonságos távolságtartás, valamint az intézmény terhelésének csökkentése céljából kértünk egy további helyszínt a Jókai Mór Általános Iskolában, ami nagyon közel van a kórházhoz. Az oltópont üzemeltetésével akkor sem lesz probléma, ha áprilisban megnyitják az iskolákat, ugyanis a szeparált tornaterem az udvar külön bejáratán keresztül közelíthető meg. 

Az intézményvezető hozzátette: minden vakcina elfogy, az oltandók listáját a kormányhivataltól kapják. Soron kívüli oltásra nincs lehetőség, ha ugyanis valaki nem igényli a felajánlott vakcinát, a listán következő személyt hívják be helyette. Ezért senki ne menjen hívatlanul az oltópontokra, az viszont nagyon fontos, hogy aki értesítést kap, pontosan érkezzen a megadott időpontra, hogy elkerüljék a tumultust. A kórház dolgozói és a katonák mindent megtesznek, hogy ne legyen fennakadás, és mindenki megkapja a szükséges támogatást. Nehezebben mozgó vagy tájékozódó beteg esetén a regisztrációtól kezdve az orvossal való konzultáción át az igazolvány kiállításáig és a harmincperces pihenőidő végéig fogják a beteg kezét. 

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb