Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Minden évben olimpia

Az Álmos Vezér Gimnázium és Általános Iskolában nemcsak négyévente, hanem minden tanévben olimpiát rendeznek az alsó tagozatos diákok számára.

Az Álmos Vezér Gimnázium és Általános Iskolában a 2004-es athéni olimpia évében rendeztek először alsós olimpiát. Azóta minden évben egy délelőttöt az ötkarikás játékoknak szentelnek. Idén június 9-én volt az Álmos Olimpia. A diákok a rendezvény kezdetén osztályonként felvonultak az udvarra, ahol először ünnepélyesen meggyújtották az olimpiai fáklyát, majd minden tanuló esküt tett, hogy becsületesen és sportszerűen küzd majd.

Minden évben olimpia

Ezt követően több sportágban, futásban, váltóban, kötélhúzásban, partizánban, fociban, helyből távolugrásban, medicinlabda-dobásban, kosárra dobásban mérkőztek meg egymással a diákok, hogy aztán a legjobbak felállhassanak az olimpiai dobogóra, és átvehessék a helyezésüknek megfelelő érmet. Az Álmos Vezér Gimnáziumban és Általános Iskolában nagy hagyománya van a sportnak, az iskola egykori diákjai közül Pelle Anikó vízilabdázó, illetve Egyed Krisztina gyorskorcsolyázó már hivatalos ötkarikás játékokon is részt vehetett.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb