Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Sztárok a Postás-pályán

Neves labdarúgók vendégeskedtek a zuglói Herman Ottó Általános Iskolában kedden.

A Herman Ottó Általános Iskolának évek óta jó a kapcsolata a Ferencvárossal, az iskola diákjai közül többen is a zöld-fehér csapatnál fociznak. A jelenlegi tanulógárdából a hetedikes Bánki Márton a Fradi egyik legnagyobb reménysége, aki jelenleg az U14-es csapat kapusa. Edzője pedig az a Végh Zoltán, aki mind a mai napig csúcstartója az NB I-nek: a Győr, a BVSC, a Videoton, az MTK és a Fradi egykori kapusa összesen 570 alkalommal lépett bajnoki meccsen a pályára.

Sztárok a Postás-pályán

 

Innen jött az ötlet, hogy a 25-szörös válogatott kapust meghívják a zuglói sportnapra. Végh Zoli azonban nem egyedül jött, hanem magával hozta két barátját is. Közülük Lipcsei Péter volt az ismerősebb a diákok számára. A Fradi legendája ugyanis néhány éve még a csapat erőssége volt. Lipcsei az FTC rekordere, pályafutása során 647 alkalommal lépett pályára zöld-fehér mezben. Emellett játszott még a José Mourinho által irányított FC Porto-ban, majd a Salzburg együttesében is. Az 58-szoros válogatott labdarúgó négy magyar és egy portugál bajnoki címet szerzett, illetve hatszor volt magyar kupagyőztes is.

A harmadik vendég a szerb Dejan Milovanovic volt, aki mindössze 46 mérkőzést játszott a Fradiban, de ezt éppen abban az időszakban tette, amikor az FTC első magyar csapatként a Bajnokok Ligája csoportkörébe is bejutott. A három vendég a Herman sportnapján a focidöntők levezetését és az érmek átadását is örömmel vállalta.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb