Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Minden zuglói közös ügye a Városközpont

Csütörtökön indul a konzultáció a Zugló szívébe tervezett új Városközpontról. Az erről tartott sajtótájékoztatón Horváth Csaba polgármester elmondta, az elmúlt hónapok egyeztetései során már megismerték a pro és kontra éveket, most ismét várják a zuglóiak véleményét. 

Bár Zugló az egyik legnagyobb kerület a fővárosban, az egyetlen városrész, amelynek nincs főtere – hangsúlyozta a polgármester. – Az új piaccsarnokban minden eddigi árusnak lesz helye, sőt bővülni fog az őstermelői asztalok száma. Még két nagyon fontos szolgáltatás lesz itt, egy korszerű szakrendelő és az önkormányzat új épülete, ahol a zuglóiak mindent egy helyen intézhetnek majd. Az új főtér a templomtól kezdődő zöld sétány folytatása lesz, és épül 350 mélygarázs is – magyarázta Horváth Csaba.

A kerületben élők a Zuglói Lapok háztartásokba eljuttatott februári számában találnak egy borítékot, amelyben egy négyoldalas tájékoztató kiadvány, egy öt eldöntendő kérdést tartalmazó konzultációs ív és egy válaszboríték van. A kerület vezetése azt szeretné, ha minden zuglói közös ügye lenne az új Városközpont, ami hosszútávon szolgálja a helyieket, és méltó öröksége a jövőnek.

A polgármester hangsúlyozta, a tájékoztatóban a legfontosabb információk között szó van a beruházás pénzügyi hátteréről is, például arról, hogy valószínűleg hitel felvételére készül az önkormányzat. Ugyanakkor, ha a Városközpont mögött a magánberuházó megvalósítja a saját terveit, akkor éves szinten 6-800 millió forint többlet adóbevételre tesz szert a kerület, amely fedezi az esetleges hitel törlesztését, így a beruházás nullszaldós lehet.

Fotó: Subits-Tóth Gergő

Az új Városközponttal kapcsolatos konzultáció február 10-től 20-ig tart. A kitöltött íveket ingyenesen feladhatják postán, bedobhatják a Bosnyák téren és az Örs vezér terén kihelyezett zöld, fém gyűjtők egyikébe, vagy az összesen több mint 90 papír gyűjtődoboz egyikébe, amelyeket a zuglóiak az ügyfélszolgálatokon, rendelőkben és az önkormányzat intézményeiben találnak. A gyűjtődobozok helyszínei zuglo.hu/varoskozpont oldalon találhatók, ugyanitt a kérdőívet online is ki lehet tölteni.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb