Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Zuglói pontszerzés az olimpián

A Liu fivérek 1500 méteren a 4. és 6. helyen értek célba a hétfői fiaskót követően is helytállva.

Azt követően, hogy hétfőn 1000 méteren olimpiát nyert Liu Shaolin Sándor, majd néhány perccel később egy felettébb furcsa bírói döntéssel kizárták a versenyből, és a mezőny végére rangsorolták, amivel a negyedik helyen célba érő testvéröccsét, Liu Shaoangot léptették a dobogóra, a két Liu fivér szerdán 1500 méteren is rajthoz állt.

Zugló Díszpolgárai pedig ezúttal is bizonyították sportszerűségüket, mert a szörnyű hétfői események után képesek voltak emelt fővel és szívvel-lélekkel versenyezni. Az 1500 méter köztudottan nem a kedvenc távjuk, ám mindketten nagyon odatették magukat, és könnyedén jutottak a szám fináléjába. Ahol a megszokott öt vagy hat résztvevő helyett a sok továbbjuttatásnak köszönhetően összesen tízen álltak rajthoz.

A nagy tülekedés pedig nem kedvezett a zuglói versenyzőknek, akik így is nagyot küzdöttek, de végül a negyedik és hatodik helyen értek célba. Így, ha érmet nem is tudtak szerezni, de pontszerző helyen végeztek.

A Liuk még két versenyszámban próbálkozhatnak, kedvenc egyéni távukon, az 500 méteres sprintszámban és az 5000 méteres váltóban, melyben címvédőnek számítanak.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb