Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Mindenki nyert az I. Amatőr Szenior Táncversenyen

Kacsatánc, keringő, rock and roll, cha-cha-cha, slowfox, foxtrott és tangó – ezekkel készültek az I. Amatőr Szenior Táncveseny indulói, akiket háromtagú zsűri értékelt. Az október 26-án megrendezett programon csoportos tánc, valamint Tóth Éva és Leblanc Győző is szórakoztatta a közönséget.

A versenyt Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője nyitotta meg, aki szerint a tánc az érzelmek kifejezésének egyik nagyon fontos eszköze, a programot pedig egy olyan kiváló kezdeményezésnek nevezte, amelynek fontos szerepe van a közösségépítésben. A Zuglói Civil Házban megrendezett esemény Csirmaz Szilvia szenior örömtánc oktató előadásával kezdődött, aki a közönséget is bevonta: ülőtáncot mutatott be, amit mindenki könnyedén megtanulhatott.

 

A versenyre nyolc pár jelentkezett, akiket háromtagú zsűri (Keleti Andrea táncművész, Sokacz Anikó civil és nemzetiségi tanácsnok, Szegedi Judit szenior örömtánc oktató) bírált. A versenyzők produkciói előtt és után pedig csoportos bemutatót is láthattak a nézők, akik feladatot is kaptak, ők döntöttek a közönségdíj sorsáról. Ezalatt Tóth Éva és Leblanc Győző operett slágerekkel szórakoztatta a közönséget.

A zsűri végül úgy határozott, hogy nem oszt helyezéseket – mint ahogyan Keleti Andrea fogalmazott – nagyon-nagyon jók, és még jobbak voltak a versenyzők. Minden páros oklevéllel és ajándékkosárral térhetett haza, többen aranyplakettet is kaptak.

Sokacz Anikó civil és nemzetiségi tanácsnok szerint a versenyen nem is a tánctudás volt a lényeg, hanem az, hogy minden résztvevő örömmel, jókedvvel táncolt, példát mutatva a jövő nemzedékének.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb