Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Felújított tornaterem várja a jövő kézilabdázóit

A BVSC-Zugló kézilabdabázisai ebben a tanévben újabb helyszínnel bővülnek, miután felújították a Szent István Gimnázium tornacsarnokát, az öltözőket és a kapcsolódó helyiségeket. A beruházást a Zuglói Önkormányzat is támogatta.

– Az önkormányzat továbbra is felelősséget érez az iskolákért – mondta Karácsony Gergely polgármester az október 26-i megnyitó ünnepségen. – Az iskoláinkban többségében zuglói gyerekek tanulnak, akiknek minden feltételt meg szeretnénk teremteni az eredményes tanuláshoz és sportoláshoz. Azért támogattuk csaknem 50 millió forintos önrésszel ezt a beruházást, mert egy újabb nívós sportolási helyet tudtunk teremteni a gyerekeinknek – tette hozzá.

Fotó: Képszerkesztőség

A beruházás során az összes nyílászárót kicserélték, új padlózatot tettek le, szigetelték az épületet, felújították az elektromos- és fűtési rendszereket. A tornacsarnok felújítása 128,2 millió forintba került. Ezzel azonban nem fejeződött be a munka. Tavasszal megújul még a kültéri sportpálya is, ahol egy 22×42 méteres, öntött gumiborítású kézilabdapályát alakítanak ki, amely négy kandeláberrel lesz majd megvilágítva.

A Szent István Gimnázium megújult tornacsarnokát a tervek szerint 8.00 – 16.00 óráig az iskola diákjai használják, 16.30 – 21.00-ig pedig a BVSC-Zugló korosztályos csapatai edzenek a teremben. A zuglói gimnáziumban eddig is kiemelten kezelték a kézilabdát, tavaly az iskola fiúcsapata az országos diákolimpián amatőr kategóriában aranyérmes lett.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb