Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Mindenkire szükség van a jövőkép kialakításához

A kerület jövőkép stratégiájának kidolgozásáról szóló minikonferenciát rendeztek a MIZUglónk program keretein belül a Siemens irodaházban, május 24-én.

A konferencia fő célja az volt, hogy elősegítse Zugló 15 évre szóló jövőképének kialakítását, illetve, hogy a szervezők megismerjék az együttműködő partnerek elképzeléseit, szerepvállalási hajlandóságát.

A rendezvény vendégeit Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója köszöntötte, aki röviden tájékoztatott a vállalat fejlesztési irányairól, valamint arról, hogy ezek eredményeit hogyan lehet hasznosítani a mindennapi életben és a munkafolyamatokban.

Karácsony Gergely polgármester felszólalásában arról beszélt, hogy az önkormányzat a városrész valamennyi problémáját egyedül nem képes megoldani, ehhez együttműködő partnerekre van szüksége. Ezért a kerületi jövőkép kialakításában részt kell venni a helyi gazdasági szereplőknek, az itt működő felsőoktatási intézményeknek, illetve a civilszervezeteknek is.

A MIZUglónk programmal kapcsolatban a polgármester kiemelte, a projekt célja kettős: egyrészt a partneri viszony megteremtése, másrészt pedig a jövőképet és a fenntarthatóságot biztosító stratégia kidolgozása, mert a tapasztalatok azt mutatják, hogy e nélkül nincs sikeres település – hangsúlyozta Karácsony Gerely.

Fotó: Balogh Róbert

A MIZUglónk projektet Szokolay Örs, a polgármester stratégiai főtanácsadója mutatta be a résztvevőknek. Bejelentette, hogy az átfogó zuglói stratégia alapjait várhatóan június végére készítik el. Ennek birtokában hirdetik majd meg azt a kétéves programot, amit a következő konferencián már nagyobb nyilvánosság előtt vitatnak meg.

Ezt követően az Energiaklub megbízásából Sáfián Fanni a Fenntartható Energia és Klíma Akcióterv (SECAP), míg a Mobilissimus Kft. képviseletében Sipos Zsófia a Fenntartható Városi Mobilitási Terv (SUMP) zuglói vonatkozásairól tájékoztatott.

Fecske Károly smart-city szakértő az idén induló SMART CITY platform kialakításáról, Gulyás István energetikai szakértő, a Zuglói Energiahatékonysági Tanácsadó Iroda vezetője pedig a zuglói energiaklaszter készítéséről tartott előadást.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb