Telefon: +36 1 8729 100
E-mail: hivatal@zuglo.hu

Minimumjövedelem Zuglóban

A mélyszegénységnek üzent hadat az a szociális koncepció, amelyet Zugló képviselő-testülete egyhangúlag elfogadott. A rendelet legfontosabb célja, hogy a szociális ellátásokat célzottabbá és igazságosabbá tegye.

Karácsony Gergely polgármester javaslatára a jövőben a rászoruló kerületi lakosokat minimumjövedelemben részesíti Zugló Önkormányzata. A minimumjövedelem azt jelenti, hogy a kerület 26 ezer forintig kipótolja mindazok jövedelmét, akiknek ennél kevesebb bevételük van.

A rendelet másik legfontosabb pontja a lakásfenntartási támogatás. Ez az adósságok kialakulásával és felhalmozódásával, a közüzemi szolgáltatások kikapcsolásával és a lakhatás elvesztésével szemben nyújt védelmet. A fentieket egészíti ki továbbá az adósságkezelési támogatás, amely megakadályozhatja a családok eladósodását.

Bevezetik az eseti szociális segélyt is, amely a hirtelen jelentkező többletkiadások fedezésére nyújt támogatást. A kisgyermekes családok számára pedig a tanévkezdési támogatásban részesülők körének kibővítése jelent segítséget: idén ősztől ugyanis már az óvodába járó gyermekek is megkapják a tanévkezdési hozzájárulást.

A koncepció kapcsán a testület a születési támogatás összegét 30 ezer forintra emelte.

Megosztás

Hozzászólások lezárva.

Tartalom | Menü | Akadálymentes gomb